2022

3 maj - Företagsbesök hos Stefan Pålssons Lax & Delikatessbutik

Företagsbesök hos Stefan Pålssons Lax & Delikatessbutik

Frukostträffen i maj kombinerade vi med ett trevligt företagsbesök hos Stefan Pålsson.
Stefan berättade om verksamheten med den egenproducerade och prisbelönta laxen. Den har förgyllt nobelmiddagar och även serverats vid svenska, danska och engelska hovets middagar genom åren. Kvaliteten på råvarorna kommer alltid i första hand!
Till vår frukost serverades goda landgångar med olika sorters lax, räkor och goda röror.
Många handlade också lax, sillinläggningar, oljor, choklad och annat gott med sig hem. En mycket trevlig frukostträff!
www.stefanpalssonab.se.

2022

5 april - Frukostträff på Hotel Chaplin

Frukostträff med föredrag om krisberedskap

April månads frukostträff var matnyttig på flera sätt. Efter en rejäl frukost från Hotel Chaplins buffé och härligt mingel förflyttades mötet upp i konferenslokalen.
Där hade Ann Örtenholm-Persson från Civilförsvarsförbundet i Landskrona dukat upp ett bord med broschyrer och material som är bra att ha i en kris. Ann är ordförande, instruktör och FRG-ansvarig. Hon höll ett mycket informativt föredrag med titeln "Om krisen eller kriget kommer". Att vi alla har ett stort egenansvar är det inte alla som tänker på och hur vi kan och bör förbereda oss. Det räcker med ett långt elavbrott så slutar så mycket som vi tar för givet att fungera!
Carolina Osvalder är krisberedskapssamordnare i Landskrona Stad och hon berättade om skyddsrum och hur man förbereder från kommunens håll med platser där det finns vatten och värme till exempel.
Mat, vatten, värme och sömn behöver alla för att kroppen skall fungera i alla situationer.
En mycket tänkvärd morgon.

2022

1 mars - Företagsbesök på Citadellet

Frukost på Konditori Citadellet
Företagsbesök på Citadellet, Galleri & Ateljé på Slottet 7


En krispig och solig morgon samlades Selmorna med gäster på Konditori Citadellet där vi åt en god frukost. Härliga samtal och skratt runt borden! Så roligt att kunna träffas igen.
Vi promenerade sedan förbi det vackra Citadellet till Galleri & Ateljé på Slottet 7. Här huserar konstnär Magnus Larsson och Ann-Charlotte Larsson med sina företag Swedish Art och Tell Me Your Stories.
Magnus har målat länge och ofta magiskt vackra skogsvägar som leder bort eller kanske hem. Men även vackra fåglar och blommor finns i hans tavlor. Magnus har flera fina utmärkelser och bland annat blev han vald till en av de fem bästa bildkonstnärerna bland 182 nordiska konstnärer!
Ann-Charlotte jobbar med återbruk av textilier. Hon vill inspirera och skapa något nytt och användbart av textilier som bär på en bit av din historia. Man kan lämna in släktens fina textilier så gör hon vackra och personliga kuddfodral. Eller så kan man gå på kurs hos henne och lära sig att göra det själv. Flera kurstillfällen i april och maj.
När de jobbar i sin ateljé går det bra att titta in.

2022

1 februari - Kickoff frukost

Kickoff frukost på Hotel Chaplin

Så roligt att träffas igen! Årets första frukostträff på Hotel Chaplin blev en härlig mingelfrukost.
Det pratades om allt mellan himmel och jord runt borden denna morgon. Vi pratade också om vårens program och styrelsen fick tips från medlemmarna på vad vi kan hitta på under året på våra träffar.
Nu ser vi fram emot ett år fyllt med trevliga frukostträffar, företagsbesök och samvaro.

Samarbetspartner

Föreningen Selma

c/o Ina Zachhau

Östergatan 108

261 34 Landskrona

selmaforeningen@gmail.com