2019

4 juni - frukostträff på Hotel Chaplin

Besök av diakon Cheryl French.

Vårens sista frukostträff på Hotel Chaplin blev en trevlig mingelfrukost. Vår gäst och föredragshållare var Cheryl French som är diakon i Landskrona Församling. Att jobba som diakon innebär väldigt mycket att finnas till för människor i olika livssituationer. I Landskrona har man en stor hjälpverksamhet med både matkassar, klädförråd och aktiviteter för både barn och vuxna. Man arrangerar utflykter, hjälper till med myndighetskontakter och tusen andra saker. Församlingen samarbetare även med andra aktörer som Röda Korset och Malvan.

2019

16 maj - besök i Klädbutiken i Södervidinge

Våravslutning i Klädbutiken i Södervidinge.

Årets Våravslutning hade vi i Klädbutiken i Södervidinge. För 19 år sedan startade Marianne Pokorny denna butik på den vackra gården strax utanför Kävlinge. Här finns flera kända klädmärken i många olika storlekar. Vi började kvällen med en god måltid från Gittes Hemservice som vi avnjöt på det trevliga "Loftet". Sedan blev det en härlig modevisning. Gunilla Fritsch, som ett par dagar i veckan är i butiken, hopade raskt in och ur det ena vackra plagget efter det andra! Allt medan Marianne presenterade plaggen. Som avslutning fick vi också lära oss mer om BH:ar och hur vi kan trolla med våra kurvor så kläderna sitter snyggare. Efter denna visning var det många som handlade nya kläder med sig hem! Selmorna fick även rabatt på kvällens inköp. Stort tack för en härlig kväll!

2019

7 maj - frukostträff på Hotel Chaplin

Besök av Myriam Jabert.

Tisdagen den 7 maj var det dags för frukostmöte med Föreningen Selma. Gästföreläsare var Myriam Jabert, en driven, pigg och energisk kvinna med många olika grenar i sitt företag. Hon arbetar med silversmide och designar egna smycken, arbetar som modell, är manager för bandet Emil Bogdanow and band, där hon också själv spelar bas samt med homestaging, där hon hjälper till att inreda bland annat visningslägenheter.

2019

2 april - frukostträff på Hotel Chaplin

Föredrag av Helen Ingemarsdotter och Annika HYlander Torebrink

På frukostträffen den 2 april fick vi nyttig information om hur vi ska skydda oss mot solen och hur man ska ha koll på eventuella hudförändringar. Föredraget hölls av specialisten Helen Ingemarsdotter och sjuksköterskan Annika Hylander Torebrink från Hudmottagning Öresund i Landskrona.

2019

21 mars - kurs i HLR-räddning

Kursledare var sjuksköterska och HLR-instruktör Gunilla Fritsch från alpha Vitae.

I samarbete med Företagarna Landskrona hade vi en mycket viktig och givande utbildning i HLR. Kursen var fulltecknad och gratis för våra medlemmar. Kursen innehöll både teori och praktiska övningar. Även hjärtstartare ingick i utbildningen.

2019

5 mars - frukostträff på Hotel Chaplin

Presentation av Rotarys projekt FlickFrid

Denna morgon handlade föredraget om projektet FlickFrid - Kvinnlig könsstympning. FlickFrid är ett projekt av Rotary i Landskrona i samarbete med RIADA, RISK och Landskrona Stad. Vår ordförande Harriet Johansen är projektansvarig och berättade om det internationella arbetet som görs. Man vill ge saklig information med syfte att sprida kunskap om konsekvenserna av kvinnlig omskärelse. Det är traditioner och inget religiöst som ligger till grund för dessa hemska handlingar som kan förstöra flickorna för livet. I Sverige är kvinnlig omskärelse förbjudet enligt lag som bygger på mänskliga rättigheter och FN:s barnkonvention. Läs gärna mer på www.flicfrid.com

2019

5 februari - frukostträff på Hotel Chaplin

Föredrag av vår egen medlem Ellinor Häggström

Vårens första frukostträff på Hotel Chaplin fokuserade på vårt mående. Vad gör just du för att må så bra som möjligt? Ellinor Häggström med företaget Lavendala berättade om sin egen resa i livet, om med och motgångar och hur hon lyckats ta sig vidare. Vi fick veta mer om mindfulness, meditation och Reiki. Ellinor har även skrivit några böcker, både i detta ämne och skönlitteratur. Under vårvintern arrangerar Ellinor mindfulnesspromenader och olika workshops. www.lavendala.se

2019

24 januari - kickoff på Hotel Chaplin

Förväntansfulla Selmor på kickoff

Årets Kick-off-träff på Hotel Chaplin blev mycket trevlig. Den goda middagen levererades av Gitte och Hem-Service. En underbar kyckling i mangosås och med grönsaksris och sallad till varmrätt och till dessert pannacotta och kaffe. Sedan var vi redo att prata om våra planer och förhoppningar under det nya året. Vi fick också hälsa en ny medlem välkommen. För föreningen Selma kommer året att innehålla frukostträffar, företagsbesök, kurs i HLR och vårutflykt med mode och picknick. Och i höst naturligtvis den uppskattade Selmadagen och julavslutning!

Samarbetspartner

Föreningen Selma

c/o Harriet Johansen

Södra Möinge 7110

268 74 Billeberga

selmaforeningen@gmail.com